In: European Eating Disorders Review, 2020, vol. 28, no. 1, p. 46-54
Anorexia nervosa (AN) is an eating disorder characterized by a low food intake and often exceeding exercise, leading to a particularly low body × weight proportion. Patients with AN usually report less hunger than healthy controls. Endogenous endocannabinoids (eCBs), specifically the anandamide, have been associated to hunger, as a meal initiator, but research regarding AN and eCB and...
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In: Frontiers in Psychology, 2019, p. 1-5
Impaired decision-making under conditions of uncertainty seems to contribute to theexpression and maintenance of anorexia nervosa (AN), but it is not clear whether thisimpairment is a disease state that would remit with treatment, or a persisting trait inpatients with AN. To examine this question, a longitudinal study was conducted in12 female inpatients with AN (age M = 22.2, SE = 1.36), before...
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In: Hormone Molecular Biology and Clinical Investigation, 2016, vol. 28, no. 1, p. 39-53
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole de Santé de Fribourg, 2014.
Cette revue de littérature va nous permettre de mettre en avant différentes attitudes et interventions infirmières auprès des adolescents souffrants de troubles des comportements alimentaires en milieu psychiatrique. Nous pourrons ainsi déterminer quelles sont les stratégies adéquates pour fournir des soins de qualité.
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Mémoire de diplôme HES : Haute Ecole de Santé Valais, 2008.
Die Anorexia nervosa wird definiert als einen charakteristischen selbst herbeigeführten oder aufrechterhaltenen Gewichtsverlust, welcher lebensbedrohlich sein kann. Die Behandlung der Anorexia nervosa bei stationären Therapien hat neben der Bearbeitung psychologischer Faktoren eine Wiederherstellung des Normalgewichts zum Ziel. Pflegende nehmen in diesen Situationen eine wichtige Rolle ein. Die...
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