In: Semiotica, 2016, no. 211, p. 59–80
This paper sets out to analyze cultural semiotics of migrants’ food and culinary practices. Moving from the perspective of the Tartu school of semiotics, which views culture both as a grammar (a set of codes) and as a set of texts, food can be characterized as a specific cultural element where grammar and text (code and experience) are woven together. International migrants live one or more...
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In: Hydrobiologia, 2007, vol. 594, no. 1, p. 131-139
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In: Environmental and Resource Economics, 2012, vol. 51, no. 1, p. 1-21
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In: Nutrition Research Reviews, 2013, vol. 26, no. 2, p. 223-234
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In: FEMS Microbiology Reviews, 2000, vol. 24, no. 1, p. 107-117
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Thèse de doctorat : Università della Svizzera italiana, 2014 ; 2014COM003.
Il cibo, e più in generale l’alimentazione, sono stati spesso paragonati al linguaggio e alla comunicazione: dal punto di vista antropologico, l’alimentazione costituisce senza dubbio uno dei primi fabbisogni dell’umanità. D’altra parte, come sostiene Roland Barthes (1961), tale necessità è altamente strutturata e coinvolge diverse sostanze, tecniche e usi, che entrano a far parte di...
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