In: PLOS ONE, 2018, vol. 13, no. 5, p. e0197731
The marine environment in the Gulf of Gabes (southern Tunisia) is severely impacted by phosphate industries. Nowadays, three localities, Sfax, Skhira and Gabes produce phosphoric acid along the coasts of this Gulf and generate a large amount of phosphogypsum as a waste product. The Gabes phosphate industry is the major cause of pollution in the Gulf because most of the waste is directly...
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole d'Ingénierie, 2017.
Ce travail avait pour but de développer un nouveau système permettant de modifier le génome de Pseudomonas putida KT2440. Cette souche est intéresante pour l’agriculture et la production de bioplastique
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole d'Ingénierie, 2014.
The thesis will evaluate the catalytic activity and enantioselectivity of native Old Yellow Enzyme from S.pastoranius in comparison with three engineered enzyme variants. Substrates will be bioactive compounds with a particular emphasis on terpenoids and fragrances.
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole d'Ingénierie, 2014.
L’utilisation de High-Field Assymetric Waveform Ion Mobility (FAIMS) résulte en une diminution significative du bruit de fond en LC-MS. Grâce au fractionnement effectué, il est possible d’identifier des peptides de faible abondance par LCMS/ MS. La performance de FAIMS a été testée en comparant des analyses de digestats trypsiques de lysat de cellules HEK293 avec et sans FAIMS par LCMS/...
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole d'Ingénierie, 2013.
The objectives of this work are to establish time and cost-efficient methods for the quantification of L-Glutamine and GlutamaxTM in different mediums containing serums. These methods have to be easy to perform and based on a purpose of daily basis analysis of mammalian cells cultures.
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Mémoire de bachelor : Haute Ecole d'Ingénierie, 2013.
Mise en place d’un appareillage et développement d’une méthode d’analyse d’acides aminés par chromatographie UPLC et détection UV. Identification et dosage des acides aminés présents dans une séquence peptidique modèle, après hydrolyse et dérivatisation.
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Basel : bci Betriebs-AG
01-2009-
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Basel : bci Betriebs-AG
01-2009-
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Basel : bci Betriebs-AG
01-2009-
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Basel : bci Betriebs-AG
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